Nilen. Historiens elv (The Nile. The River of History)

Nilen. Historiens elv ‘The Nile. The River of  History’  (Aschehoug, Oslo: 2012).

Available as E-book (in Norwegian).

Terje Tvedt’s new book is the most comprehensive book about the Nile ever written. Tvedt travels upstream along the longest river in the world, from the river’s mouth to its sources. The result is a travelogue through 5000 years and 11 countries, from the Mediterranean to Central Africa. With insight and sensitivity, the writer shows and describes both the river’s wealth and poverty, its greatness and beauty, as well as its historical and political significance throughout the ages. The book is lavishly illustrated.

«Det er farlig å utrope et nyutkommet verk til en klassiker, men Nilen – historiens elv har definitivt klassikerpotensial. Det er et storslagent verk.» Jon Michelet, Klassekampen.

«Tvedt har for lengst markert seg som en suveren formidler, både i tekst og i fjernsynsserier. Vann er hans lidenskap, og boken om Nilen er bare en fabelaktig ferd på en vakker elv, med historie og politikk og kultur.» Guri Hjeltnes, VG.

«Tvedt skriv godt, han har grep om stoffet og han syner at emnet for forskinga hans er viktig for å forstå den verda vi lever i. Vi treng fleire slike bøker som dette.» Gjert Vestrheim, Dag og Tid.

«En 6800 kilometer lang kulturhistorisk og hydrologisk reise fra Middelhavets kyst til Afrikas indre, anført av ‘vannprofessoren’ par excellence, Terje Tvedt. […] En spennende og lærerik bok for vår tid.» Arne Dvergsdal, Dagbladet.

«Nilen – historienes elv er så full av informasjon at den av og til føles som et tre kilos marsipanbrød. Men man trenger ikke spise alt i én omgang.» Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv.

«Dette er en av høstens virkelig rikholdige bøker, et lærd og rikt illustrert epos om en av de mest sagnomsuste, samfunnsnyttige og omstridte elver i verden.» Fredrik Wandrup, Dagbladet.

Solgt i ca 13 000 eks. per mai 2015.